De Cochin kriel

De cochin kriel is een klein, vrij rustig kipje. Op hun poten hebben ze veren, dit wordt voetbevedering genoemd. Ze hebben niet heel veel ruimte nodig. Ze vinden het wel prettig  om af en toe door te tuin te scharrelen. Dit is echter geen must. De hennen leggen per jaar gemiddeld 150 eitjes. Deze zijn vrij klein van stuk.

De hennen worden vrij gemakkelijk broeds. De haan is wat groter dan de hen. Er wordt gezegd dat zijn kukel niet zo hard is, deze mening deel ik echter niet. Ik vind hem behoorlijk schel. Wanneer je in de gelegenheid bent of de mogelijkheid hebt is het altijd heel leuk om een haan bij de hennen te hebben. Een haan zorgt altijd voortreffelijk voor zijn dames. 

 

 

Contact? Bel of mail Moniek
Cochin kwaaltjes en ziektes

Kijk voor ziektes eens op internet. Ik ben geen dierenarts. Bij twijfel kun je altijd een dierenarts bellen. Ziektes of kwalen die voor kunnen komen zijn bv: coccidiose, kalkpoten, legnood, veerluis, bloedmijt en krop ontsteking.

Rustig en tam?

De cochin is een rustig kippetje en heeft relatief weinig ruimte nodig. Ze zijn snel tam, zeker als je af en toe meelwormen voor ze koopt.