Welkom bij cochinkrielkip.nl

Mijn naam is Moniek Verwaart en ik woon in Zoetermeer. Sinds 2004 fok ik hobbymatig de cochin kriel. Ik heb diverse foktomen en een kuikenschuur waar de kuikens opgroeien. 

Hoe is het begonnen? Ik had van een vriend voor mijn verjaardag een toompje cochin krielen gekregen. Ik viel meteen voor dit ras. Ze waren rustig en toch ook erg nieuwsgierig. In het voorjaar werd er een hennetje broeds. Zij heeft toen 21 dagen op 10 eitjes gezeten. Geweldig ik had toen voor het eerst kuikens, 9 in totaal. Snel groeide ze op en ik besloot om ze te koop aan te bieden op internet. Wat gebeurde er? Na twee dagen had ik ze verkocht.

Omdat ik het contact met mensen leuk vind besloot ik om nog eens een broedse hen eitjes te geven. En zo is mijn hobby ontstaan. Van overal kleine hokjes en rennetjes met kippen en kuikens  is daar uiteindelijk het  grote kippenhok en de kuikenschuur voor in de plaats gekomen. Hier ben ik erg blij mee. Naast dat ik het hok erg mooi vind is het erg makkelijk schoon te maken.

laatste update 24 januari 2019

Contact? Bel of mail Moniek
Waar komen jullie vandaan?

Het Cochin ras werd in de negentiende eeuw al in Engeland gehouden en gefokt, maar kwam al veel langer voor in China, waar ook veel dieren vandaan zijn gehaald.

Eitjes leggen?

Een hen legt eitjes aan de hand van de hoeveelheid uren licht. Ze stoppen met leggen rond half oktober en dan gaan ze weer leggen vanaf maart. Uitzonderingen zijn natuurlijk mogelijk. Een hen legt ongeveer 150 eitjes per jaar.

Bezoekers

Onze bezoekers

Vandaag72
Gisteren32
Deze week72
Deze maand536
Totaal83163

Guests : One guest online